2007-09-17

Siikajärven ympärijuoksu eli liitto rules

SIIKAJÄRVEN YMPÄRIJUOKSU 8.9. on paitsi järven ympärijuoksu myös Rakennusliiton kisa. Tämän huomaa viimeistään palkintojenjaossa. Jokaisessa sarjassa palkitaan viisi henkilöä ja sarjoja riittää. Mukana on nimittäin myös liiton omia sarjoja.

Viimeistään palkintojenjaossa harmittaa, että en kuulu Rakennusliittoon ja tulin ilmoittautuneeksi miesten yleiseen sarjaan. Naurettavaa snobailua, joka perustui siihen että 15,5 km juoksuun ei ollut miehille laitettu muita sarjoja kuin yleinen ja 40 v. Seitsemän kilometrin juoksuun olisi ollut sitten 50 v. sarja.

Ei miesten yleisessä sarjassa sinänsä mitään vikaa ole, mutta kun tulin vasta kuudenneksi siinä (enkä kuulu liittoon), taisin olla ainoa joka jäi ilman palkintoa lähes tunnin kestäneessä palkintojenjakoseremoniassa.

Juoksu sen sijaan kulki tosi hyvin. Vaikken pärjännytkään nuorille miehille, olen varsin tyytyväinen. Aika oli 1:06:32 ja reitti oli todella mäkinen ja raskas, ja myös erinomaisen, nuuksiomaisen, syksyisen kaunis. Matka oli siis 15,5 km. Vuosia 51,5.